Vorige

Hoe inspireer je bewoners van nieuwbouwwoning om tuin te vergroenen?

Beeld
Shutterstock

Tuinen bij nieuwbouwprojecten verstenen steeds meer, blijkt uit onderzoek. KAN Platform wil daarom ontwikkelaars, bouwbedrijven, gemeenten en hoveniers helpen bij het voorlichten en inspireren van bewoners van nieuwbouwwoningen om te kiezen voor een groene tuin.

KAN staat voor ‘klimaatadaptief bouwen, mét de natuur’. Het platform is in 2020 gestart door Bouwend Nederland, NEPROM, WoningBouwersNL en het ministerie van BZK en RVO/DuurzaamDoor. Platform KAN stimuleert projectontwikkelaars, bouwbedrijven en gemeenten om kennis te ontwikkelen en ervaringen te delen op gebied van natuurinclusief bouwen.

Tuinmagazine

Samen met Stichting Steenbreek brengt KAN Platform eenmalig een tuinmagazine uit om bewoners van nieuwbouwwoningen te informeren over het inrichten van een groene tuin. Het magazine met de titel ‘Je nieuwe tuin’ zal onder meer verspreid worden via projectontwikkelaars en verhuurmaatschappijen.

Het glossy magazine bevat verhalen, interviews, overzichten, tips en columns. Aan bod komen onderwerpen over kosten van de aanleg van een groene tuin en waarom dit goedkoper is dan een tuin met verhardingen. Ook komen zaken als plantkeuze, tuinseizoenen, dieren in de tuin, groen en gezondheid en tuintrends aan bod.

Tijdloos

De uitgave is tijdloos en kan op elk moment van het jaar aan bewoners ter beschikking worden gesteld. Bijvoorbeeld bij informatiebijeenkomsten over nieuwbouwprojecten, oplevering van een project, tekenen van koop- of huurovereenkomst of de sleuteloverhandiging.

‘De presentatie van Je nieuwe tuin’ vindt plaats op dinsdag 26 maart tijdens een informatieve bijeenkomst op het kantoor van Stichting Steenbreek in Amersfoort.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster