Vorige

Hoogste punt nieuwbouw Vonk bereikt

De contouren van het nieuwe gebouw op het terrein van Vonk in Hoorn zijn steeds meer zichtbaar. De ruwbouw is nagenoeg gereed en het gebouw is bijna wind- en waterdicht. Het hoogste punt is bereikt.

Medewerkers van Vonk konden alvast hun toekomstige werkplek bekijken. Jurgen Holtz, directeur Vonk in Hoorn: „Een bijzonder moment voor alle medewerkers om de realisatie van ons nieuwe gebouw nu echt te kunnen zien. Alles loopt nu volgens planning, dat is tijdens de voorbereidingsfase wel eens anders geweest. We maken nu mooie meters.”

De oplevering van het nieuwe pand wordt eind dit jaar verwacht. Komende tijd wordt gewerkt aan het afronden van gevelbekleding, storten van dekvloeren en afronden van de installaties. Vervolgens kunnen de binnenwanden worden geplaatst en systeemplafonds bevestigd worden. Daarna kan Vonk verder met de inrichting van de lokalen en openbare ruimte. Verwacht wordt dat de eerste studenten hun lessen kunnen volgen na de kerstvakantie.

Groene campus

Vonk is een school die inzet op duurzaamheid, leefomgeving, voedsel en natuur. De beleving van het groen onderwijs is het uitgangspunt voor de nieuwbouw van Vonk. Het doel is om een groene campus te creëren waarbij de gebouwen transparant en overzichtelijk zijn, met veel toetreding van daglicht en een goede connectie binnen-buiten.

Een passende keuze bij de visie van Vonk en RoosRos Architecten is het duurzaam renoveren van het bestaande vmbo-gebouw, in combinatie met een vervangende toekomstbestendige huisvesting van het gebouw.

„Deze verbouwing van het vmbo-gebouw, en de nieuwbouw voor ons mbo, zorgt dat wij ook in de toekomst kwalitatief toekomstgericht onderwijs blijven aanbieden. Enerzijds vanuit technisch oogpunt van de gebouwen, maar zeker ook vanuit een duurzame visie.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster