Vorige

Hortensia wint Floriade Award in categorie tuin- en terrasplanten

Beeld
Floriade Expo 2022

Hydrangea ‘Fusion Raspberry’ van PerlaNova uit Zevenhuizen heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie tuin- en terrasplanten tijdens de productcompetitie op de Floriade in Almere. De hortensia behaalde een score van een score van 9,43 punten.

Donderdag 19 mei vond in het kascomplex The Green House van Floriade Expo 2022 de derde prijsuitreiking van in totaal dertien internationale productcompetitiedagen plaats. Deze productcompetities, georganiseerd door FloraHolland, lopen t/m 9 oktober.

De eerste prijs van de productgroep tuin- en terrasplanten was met een score van 9,43 voor Hydrangea ‘Fusion Raspberry’ van PerlaNova uit Zevenhuizen.

De productgroepen werden op woensdag 18 mei door een vakjury beoordeeld, samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet. In totaal waren er 77 inzendingen; naast binnenlandse inzendingen waren er ook ook inzendingen uit Israël, België, Duitsland en Japan.

Floriade Award

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Maurice Wubben, manager van The Green House, reikten de prijzen uit tijdens een bijeenkomst. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster