Vorige

Hovenier ook in 2022 op lijst kansrijke beroepen

Het vak van hovenier blijft ook in 2022 behoren tot de meest kansrijke beroepen. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst die Uitzendbureau Randstad heeft gepubliceerd.

Uit een analyse van Randstad blijkt dat bijna ieder vakgebied dit jaar kansrijk is. Door personeelstekorten in diverse vakgebieden is 2022 een jaar waarin veel mensen in beweging zullen komen op de arbeidsmarkt.

Ideale baan

Uit onderzoek van het uitzendbureau blijkt dat werknemers op grotere schaal op zoek gaan naar de ideale baan, zowel qua inhoud als qua arbeidsvoorwaarden. Daarmee wordt het ook voor werkgevers nog belangrijker om de juiste mensen te vinden én te behouden.

De meeste vacatures open in de techniek, ICT, zorg en het onderwijs. In de sector Agrarisch & Groen is er met name veel vraag naar hoveniers en groenmedewerkers.

Overnames

Volgens Richard Maaskant van VHG worden vanwege gebrek aan arbeidskrachten steeds vaker hoveniers door collegabedrijven overgenomen, zodat het personeel kan worden ingelijfd. „Een deel van de werkzaamheden van zo’n overgenomen bedrijf, zoals vaste onderhoudsklanten, gaat gewoon door. Maar de rest van de capaciteit kan de koper inzetten voor eigen klussen.”

Lees het hele artikel over schaarste en personeelstekort in Tuin en Landschap 3 of in het digitale magazine (met inlog). Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster