Vorige

Idverde start herstelwerkzaamheden na hoogwaterschade Maastricht

Beeld
idverde

Idverde Realisatie, team PCN Maas start in opdracht van Rijkswaterstaat met het herstellen van de hoogwaterschade bij de Stuwweg in Maastricht. De werkzaamheden zullen naar alle waarschijnlijkheid zo’n zes tot acht weken duren.

Op 3 januari dit jaar werd een noodsituatie gemeld bij de overlaatdam bij de Stuwweg in Maastricht. Deze dam, die normaal gesproken voor stilstaand water zorgt waar woonboten liggen, bleek beschadigd over een breedte van 50 m. Dit kwam door een korte hoogwaterperiode rondom kerst, gevolgd door een hogere waterafvoerpiek voor de Maas begin dit jaar. De woonbootbewoners werden geëvacueerd.

Vanaf dat moment werkte idverde Realisatie, team PCN Maas intensief samen met diverse partijen om de gevolgen van de hoogwaterschade aan te pakken. In de nacht van 3 en 4 januari raakte één woonboot los en dreef tegen de brug van de Stuwweg, waardoor de brug werd afgesloten voor verkeer wegens instortingsgevaar.

Verstevigingswerken

De komende zes tot acht weken voeren de bedrijven verschillende herstel- en verstevigingswerkzaamheden uit, zoals het stabiliseren en repareren of vervangen van de beschadigde brug, het bergen van de losgeraakte woonboot en het realiseren van een tijdelijke verbinding voor het verkeer ter vervanging van de veerpont.

Voor alle werkzaamheden werkt idverde samen met Mammoet, Van den Biggelaar, Oceaa en diverse andere onderaannemers. In totaal zijn er zo’n 30 mensen ingehuurd om deze opdracht te kunnen voltooien.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster