Vorige

Inheemse bomen vervangen zieke populieren langs Zwolse kanaal

Beeld
Waterschap Vechtstromen

De tweede fase van de omvorming van de populierenlaan aan het Zwolse kanaal ter hoogte van Vroomshoop naar een meer gevarieerde en toekomstbestendige laan, gaat in de tweede week van januari van start. Zieke Canadese populieren worden vervangen door inheemse bomen en struiken.

De zieke Canadese populieren langs het tracé Zwolsekanaal – Veeneleiding, ter hoogte van Vroomshoop, maken plaats voor nieuwe bomen en struiken. Omdat de populieren een besmettelijke bacterie hadden en het risico bestond dat deze andere bomen zou aantasten, is besloten om de bomen allemaal weg te halen en te vervangen. Begin 2023 is het eerste deel afgerond.

De aannemer start in de tweede week van januari met het vellen van de aangetaste populieren. Daarna worden nieuwe bomen en struiken geplaatst. De werkzaamheden moeten klaar zijn voor de start van het broedseizoen, half maart.

Biodiversiteit vergroten

Het gebied is eigendom van het waterschap Vechtstromen en bosgroep Noord-Oost Nederland voert de werkzaamheden uit. De nieuwe aanplant bestaat uit verschillende soorten inheemse bomen en struiken, zoals boswilg, zwarte populier, sleedoorn en lijsterbes. Elke soort trekt verschillende insecten aan waardoor de biodiversiteit groter wordt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster