Vorige

Innogreen en Brimex gaan samen verder

Beeld
Innogreen

Innogreen en Brimex zijn per 1 april gefuseerd. Vanaf dit moment valt Brimex onder de paraplu van Innogreen dat in Werkendam is gevestigd. Ook fysiek zitten de bedrijven voortaan samen in het pand in Werkendam.

Zowel Innogreen als Brimex zijn actief op gebied van meststoffen en bodemverbeteraars. Ook plaagbestrijding door middel van nuttige insecten en biologische gewasbescherming zitten bij beide bedrijven in het pakket.

Beide bedrijven speelden al langer met de gedachte van een mogelijk samengaan. Ruud Snijders, directeur Innogreen: „Als ondernemer in de duurzame sector is het verbreden van kennis en assortiment een enorme stap vooruit. Daar komt bij dat ik altijd gedacht heb, als ik ooit fuseer, dan wordt dat met een gelijksoortig duurzame en persoonlijke onderneming.”

Slagkracht

Boudewijn Zandee, eigenaar van Brimex: „Samen zijn we sterker en flexibeler, met meer slagkracht in innovatie voor de groene sector. Het is van belang voor de continuïteit van je bedrijf dat je groot genoeg bent om mee te kunnen blijven gaan met de ontwikkelingen in het vak. Kunnen sparren met medevennoten maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.”

Beide eigenaren staan voor persoonlijk contact en een informele band, zowel met klanten als met medewerkers. Door de fusie worden de bedrijven daarbij ook aantrekkelijker als werkgever.

Medevennoot

Bij het samengaan van twee partijen verlaat vaak één van de kapiteins het schip, maar daar is bij deze fusie geen enkele sprake van. Zandee: „Ik word medevennoot van Innogreen en ga deze verbintenis met veel plezier, vertrouwen en ambitie voor de lange termijn aan. Brimex blijft Brimex, alleen nu onder de paraplu van Innogreen, met de vele voordelen die dit biedt.”

Met de fusie gaat ook een fysieke verhuizing van de medewerkers van Brimex naar het kantoor van Innogreen gepaard. Samenwerken gaat nou eenmaal makkelijker als je in één pand zit. Ook zijn de magazijnen samengevoegd en gaat alles verstuurd worden vanuit Innogreen.

Samenvoeging

Aangesloten hoveniers, groenvoorzieners, glastuinders, maar ook gemeente en golfbanen van beide bedrijven kunnen de samenvoeging met vertrouwen tegemoet zien volgens de eigenaren. Door de specialisatie van Brimex in natuurlijke vijanden en wildwering, en de natuurlijke bodemverbetering en bemesting van Innogreen vullen beiden elkaar perfect aan.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster