Dit jaar vindt de Nederlandse Boominfodag plaats op donderdag 7 maart in de Mauritskazerne in Ede. Belangstellenden kunnen zich vanaf heden aanmelden.
De Nederlandse Boominfodag spitst zich toe op onderwerpen als bomen en technologie, ontwerp en inrichting en ziekten- en aantastingen. Daarnaast wordt er gefocust op wetgeving en beleid, duurzaamheid, hergebruik en inclusiviteit. Renée van Holsteijn zal de 15e Nederlandse Boominfodag openen. Tijdens de plenaire sessie praat zij iedereen bij over Artificial Intelligence en hoe die een duurzame en groene wereld kan stimuleren.
Internationale perspectieven
Kenton Rogers van Treeconomics focust zich op de Tree Equity Score. Piotr Tyszko-Chmielowiec van Tree Institute Poland deelt zijn inzichten over de recente ontwikkelingen in het vakgebied in Oekraïne en deelt hoe hij bomen beschouwt als een symbool van toekomst en hoop, zelfs in uitdagende omstandigheden. Sven König van Greehill belicht Smart Tree Inventory met behulp van LiDAR en AI. Deze sessies worden volledig in het Engels verzorgd.
René van der Velde, Urban Forestry TU Delft, presenteert de nieuwste innovaties in de wereld van bomen met de nadruk op i-Tree 2.0. Henk Werner van Pius Floris Boomverzorging bespreekt de strijd tegen ziekten en aantastingen in het bomenrijk.
Omgevingswet 2024
Jilles van Zinderen, advocaat bij Monte Legal, neemt bezoekers mee door recente juridische uitspraken op het gebied van bomenrecht. Susanne Driessen van Bomenwacht Nederland deelt inzichten over de Omgevingswet 2024 en onthult hoe potentiële bedreigingen voor stadsbomen kunnen worden omgezet in slimme kansen. Harry Boeschoten van de Bomenstichting deelt zijn expertise over het beheer en de bescherming van (zeer) oude bomen en werpt een licht op het Bomenregister.
Inschrijven voor de boominfodag kan op de website.