Vorige

Inschrijving voor Green Cities Europe Award geopend

Beeld
De Groene Stad

De inschrijving voor de nationale competitie van de Green Cities Europe Award is gestart. Projecten kunnen uiterlijk 2 juni ingezonden worden.

Elk jaar focust de Green Cities Europe Award de aandacht op stedelijke vergroeningsprojecten in heel Europa, die optimaal gebruik maken van de talrijke voordelen en de toegevoegde waarde van groene infrastructuren in de leefomgeving.

De deelnemende projecten hebben een inspirerend effect en stimuleren de totstandkoming van succesvolle, ambitieuze en innovatieve nieuwe groene projecten. Uiteindelijk zal één project uit de dertien deelnemende landen worden bekroond met de internationale Award.

Van schoolplein tot woonwijk

Voor de Nederlandse competitie kunnen organisaties hun voorbeeldproject tot 2 juni inzenden. Hieruit wordt het beste project geselecteerd voor inzending voor de internationale competitie. De in aanmerking komende projecten zijn zeer divers. Van schoolpleinen tot bedrijfsterreinen en van ziekenhuizen tot woonwijken.

Kenmerkend voor de projecten die meedingen is dat binnen- en/of buitengroen een belangrijke toegevoegde waarde heeft voor de gebruikers en de leefomgeving. Deze meerwaarde is te vinden op verschillende gebieden zoals vastgoedwaarde, arbeidsproductiviteit, biodiversiteit, klimaatbeheersing, toekomstbestendigheid en de gezondheid en het welzijn van mensen.

Aanmelden

Het aanmeldformulier is beschikbaar op award.thegreencities.eu of kan worden aangevraagd via info@degroenestad.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster