Vorige

IPC Groene Ruimte start toekomstgerichte opleidingen

Beeld
IPC Groene Ruimte

IPC Groene Ruimte start dit najaar met twee nieuwe opleidingen. Deze hebben met elkaar gemeen dat ze nadrukkelijk op de toekomst gericht zijn. Het Arnhemse opleidingsinstituut start een pilot-leerlijn Biodiversiteit en Klimaat en een opleiding Toekomstgerichte Groenvoorziener.

Met de leerlijn Biodiversiteit en Klimaat mikt IPC op medewerkers van bijvoorbeeld overheidsinstanties, waterschappen, bedrijven, stichtingen en ngo’s die biodiversiteit in hun aandachtsgebied hebben.

De bedoeling is dat de kennis van biodiversiteit, klimaat en ecologie die deelnemers opdoen altijd kan worden herleid naar primaire principes en natuurlijke processen. Dat moet leiden tot een goede onderbouwing van de werkzaamheden.

Zij-instromers bij IPC Groene Ruimte

De opleiding Toekomstgerichte Groenvoorziener is gericht op het aanleren van de basiskennis van het vak van groenvoorziener. De vraag naar medewerkers in de Groene Sector is groot en dit neemt toe. Deels worden vacatures ingevuld door zij-instromers, waardoor vaak basiskennis ontbreekt.

In de opleiding leer je basisvaardigheden als het efficiënt inzetten van personeel, middelen, en materiaal. Bovendien kun je kreten als klimaatadaptatie biodiversiteit en duurzaamheid praktisch vertalen en integreren in het dagelijks werk.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster