Vorige

Is kantensnijden een vorm van grondroeren?

Tekst

Is kantensnijden een vorm van grondroeren of niet? Netbeheerder Westland Infra Netbeheer stelde een loonbedrijf aansprakelijk voor het beschadigen van een gas­leiding. De leiding werd geraakt bij het maaien van een slootkant met een kantensnijder. Het Gerechtshof Den Haag boog zich over de zaak.

Bij werkzaamheden met een kantensnijder aan de walkant van een sloot werd schade toegebracht aan een gas­leiding die de sloot kruiste en in het water lag. Westland, de eigenaar van de gas­leiding, is van mening dat het loonwerkbedrijf aansprakelijk is voor de schade. Volgens de netbeheerder is er sprake van grondroeren en had het bedrijf een Klic-melding moeten doen.

Maaiwerkzaamheden

De rechtbank oordeelde dat in dit geval sprake was van maaiwerkzaamheden, waarbij mogelijk wat aarde is mee­gekomen. Dat er hier en daar wat aarde is meegekomen, betekent volgens de rechter niet dat de werkzaamheden niet langer als maaiwerkzaamheden kunnen worden gezien.

Lees voor de complete uitspraak het hele artikel in Tuin en Landschap 4 of in ons digitale magazine. Nog geen abonnement? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster