Vorige

Jaap Mekel ontvangt prijs voor BovensteBeste Bermbeheerder

Beeld
Marjelle Molenaar

Op donderdag 9 juni is bij De Vlinderstichting in Wageningen de prijs voor de BovensteBeste Bermbeheerder 2022 uitgereikt aan Jaap Mekel. Namens de jury roemde Dick Oosthoek de bevlogenheid van Mekel. Deze op zijn beurt gaf aan veel waarde te hechten aan de eretitel.

Mekel verwacht dat de titel hem een flinke steun in de rug zal geven bij het uitdragen van het ‘Mekelogische’ groenbeheer dat hij heeft ontwikkeld. André Kleinwee, BovensteBeste Bermbeheerder 2020, kon dit alleen maar beamen: de titel leverde afgelopen twee jaar heel veel belangstelling en bezoekers op voor zijn beheer in Gouda. Beiden waren het erover eens dat het delen van de kennis over ecologisch beheer een belangrijk aspect van het werk is.

De prijs ‘BovensteBeste Bermbeheerder’ wordt elke twee jaar uitgereikt door De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur. De jury bestond uit Dick Oosthoek (Stichting Groenkeur), André van Kleinwee (BovensteBeste Bermbeheerder 2020), Margriet Rouhof (Tennet), Albert Vliegenthart en Anthonie Stip (De Vlinderstichting).

Vier kandidaten

De Vlinderstichting organiseerde in samenwerking met Stichting Groenkeur voor de tweede keer deze verkiezing. Drie gemeentelijke beheerders – Merlijn Hoftijzer uit Breda, Frank Verhagen uit Eindhoven en Martijn de Greef van Gemert-Bakel – en ecologisch hovenier Jaap Mekel zijn door de jury geselecteerd uit de nominaties. Het publiek kon vervolgens de BovensteBeste Bermbeheerder 2022 kiezen.

Bermen voor insecten

Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar vormen ook een leefgebied voor talloze planten en dieren. Om de biodiversiteit in de bermen te bevorderen heeft De Vlinderstichting in samenwerking met Stichting Groenkeur het certificaat Kleurkeur in het leven geroepen voor het ecologisch beheer van bermen en groenstroken.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster