Vorige

Van der Kloet leert iedereen ‘Toveren met bollen’

Beeld
HL Books

In haar nieuwste boek leert bollenexpert Jacqueline van der Kloet iedereen toveren met bollen. Bollenwijzer, toveren met bollen en vaste planten is een handzaam, bondig boek, boordevol praktische tips over de techniek van het aanplanten, het juiste gereedschap en de beste combinaties met andere bollen en vaste planten.

Toveren met bollen

Bollen – en al helemaal de zomer- en najaarsbollen – zijn maar al te vaak het ondergeschoven kindje in de tuin. Zelfs ervaren tuiniers en ontwerpers weten vaak maar heel weinig over bollen. Dat is de ervaring van Jacqueline van der Kloet, de onbetwiste bollenexpert van Nederland. Daarom besloot ze om een nieuw boek te maken, waarin ze de lezer aan de hand neemt en hem helder en bondig uitlegt hoe je deze beplantingsgroep in je tuin toepast.

Iedereen kan toveren met bollen

Welke bollen zijn er? Hoe, wanneer en waar plant je ze aan? En met welke andere bollen of vaste planten kun je ze het best combineren? Op al deze vragen geeft Van der Kloet antwoord, waarmee ze iedereen – of je nu een ervaren tuinier bent of niet – leert toveren met bollen.

Daarnaast geeft ze een inkijkje in hoe een aantal van haar nationale en internationale projecten tot stand zijn gekomen. Zo maakte ze het bollenplan van de Lurie Garden in Chicago dat in het najaar van 2019 een upgrade heeft gekregen. Ook komt de bollenbeplanting van de afgelopen Floriade aan bod.

https://youtu.be/8xxQVOjtQ7c

Bollenwijzer, toveren met bollen en vaste planten is verkrijgbaar bij HL Books en kost €25.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster