Vorige

John Koomen benoemd als voorzitter Koninklijke VHG

Beeld
VHG

John Koomen is dinsdag 30 mei door de Ledenraad van Koninklijke VHG benoemd tot nieuwe voorzitter. Sinds 1 januari 2022 was hij vicevoorzitter van het bestuur. De benoeming geldt tot 1 juni 2027. Hierna bestaat de mogelijkheid voor een eenmalige herbenoeming.

De afgelopen maanden is een intensief wervings- en selectietraject doorlopen voor een nieuwe voorzitter. Aanleiding hiervoor was het vertrek van de vorige voorzitter Egbert Roozen per 1 januari 2023. De kandidaatstellingscommissie heeft op basis van de profielschets een voorselectie gemaakt. Na gesprekken met drie kandidaten werd John Koomen voorgedragen.

Ruime ervaring

John Koomen (58) is oprichter en eigenaar van John Koomen Tuinen in Wognum, een allround groenbedrijf met bijna 50 medewerkers. Dit bedrijf bestaat inmiddels 35 jaar. Koomen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Zo was hij lid van de VHG Ledenraad en de Vakgroep Hoveniers en is hij momenteel namens VHG lid van het hoofdbestuur van MKB-Nederland, lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW en bestuurder van Hortipoint. Daarnaast heeft hij op andere vlakken bestuurlijke (voorzitters-)ervaring opgedaan, zoals bij de Westfriese Bedrijven Groep. Deze koepelvereniging behartigt de belangen van circa 1.100 bedrijven.

Ledenraadsvoorzitter Karel van Remunt (links) overhandigt voorzitter John Koomen de bloemen en de voorzittershamer na zijn benoeming. (Foto: Theo Fama | Studio Pothoff)

Verbindende voorzitter

Het bestuur ziet in Koomen een verbindende en maatschappelijk betrokken voorzitter, die de vereniging verder kan versterken, de verbinding met de leden en stakeholders kan vergroten en het verschil maakt in Den Haag. „Ik ben blij en dankbaar voor het vertrouwen dat zowel het bestuur als de VHG ledenraad in mij hebben”, aldus de kersverse voorzitter.

„Anderhalf jaar geleden stonden we met een nieuw bestuur voor de opgave om te werken aan een doorstart van de vereniging. Er is nieuwe positieve energie ontstaan en goede samenwerking tussen bestuur, verenigingsbureau en ledenraad. Het is dan ook een mooie erkenning dat ik dit nu mag voortzetten in deze nieuwe functie.”

Flinke uitdagingen

Samen met het bestuur wil Koomen het verschil maken voor de ontwikkeling van de vereniging en van de branche. „Er liggen flinke uitdagingen. Denk aan de bijdrage die de groensector kan leveren aan het realiseren van een gezonde, klimaatbestendige leefomgeving. Daar hebben we voldoende vakbekwame mensen voor nodig. Daarom werken we samen met de aoc’s aan goed groen onderwijs. Verder zetten we flink in op het promoten van groen en het profileren van onze lidbedrijven als dé vergroeners van Nederland.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster