Vorige

Joris Baecke wordt portefeuillehouder water en bodem

Beeld
LTO Nederland

Joris Baecke is door het bestuur van LTO benoemd tot nieuwe portefeuillehouder Bodem & Water bij LTO Nederland. Baecke, akkerbouwer in Nieuw-Namen (Zeeland) en tevens vicevoorzitter van de ZLTO, is nu nog portefeuillehouder Gezonde Planten bij LTO Nederland. Hij start per 15 augustus in zijn nieuwe functie.

Als portefeuillehouder Bodem & Water zal Baecke zich bezighouden met de bodem, waterkwaliteit en -kwantiteit, en het mest- en mineralenbeleid. Onderwerpen als het Nationaal Programma Landbouwbodems, het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) en op Europees niveau de Nitraatrichtlijn, Kaderrichtlijn water en de Bodemstrategie spelen daarbij een grote rol. Op het gebied van waterkwaliteit- en kwantiteit zijn onderwerpen zoals droogte, verzilting en wateroverlast belangrijk. Ook zal vanuit de portefeuille de verbinding worden gezocht met aanpalende thema’s zoals klimaat, natuur en stikstof.

Baecke is al langer bestuurder bij LTO. Hij is sinds 2014 portefeuillehouder Gezonde Planten bij LTO Nederland, sinds 2015 bestuurslid bij ZLTO, en sinds 2019 vicevoorzitter van de Werkgroep Phytosanitary Questions van Europese landbouwkoepel COPA-COGECA in Brussel. Als portefeuillehouder Gezonde Planten bij LTO Nederland heeft hij zich ingezet voor plantgezondheid en gewasbescherming, voedselveiligheid en -zekerheid en fytosanitair beleid en innovatie. Hij was onder andere betrokken bij de totstandkoming van de LTO Ambitie Plantgezondheid 2030 en het Praktijkprogramma Plantgezondheid, waarmee kennisontwikkeling en -deling in de praktijk bijdraagt aan het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie Gewasbescherming 2030.

Baecke blijft op de achtergrond als adviseur beschikbaar voor de portefeuille Gezonde Planten tot een nieuwe portefeuillehouder is benoemd. Deze vacature wordt binnenkort verspreid.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster