Vorige

Duurzaamheid speerpunt bij Jos Kanters Groenvoorziening

Beeld
Jos Kanters Groenvoorziening

Jos Kanters Groenvoorziening uit het Brabantse Erp viert op 20 mei het zilveren jubileum. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en groeide in 25 jaar tijd uit tot een middelgrote marktpartij met opdrachtgevers van overheden en particulieren tot aannemingsbedrijven. Duurzaamheid is een van de speerpunten van het bedrijf.

Jos Kanters startte in 1997 met twee medewerkers en de keukentafel als kantoor. Al snel breidde het groenvoorzieningsbedrijf uit, eerst in Boerdonk, later in Beek en Donk en uiteindelijk op de huidige locatie in Erp.

In 2010 nam Paul Kanters het bedrijf over van zijn vader die na een kort ziekbed kwam te overlijden. De toen 21-jarige Kanters sloeg de weg in van verdere bedrijfsuitbreiding. Dit resulteerde in de groei van een klein bedrijf naar een middelgroot bedrijf met meer dan vijftig vaste medewerkers en een grote flexibele schil.

Nieuw kantoorgebouw

Het bedrijf staat op een terrein van 10.000 m2 met een grote loods en uitgebreid wagen- en machinepark. Op korte termijn wordt een nieuw, twee verdiepingen tellend kantoorgebouw gerealiseerd met een loods en werkplaats.

Specialiteiten van het bedrijf liggen op het gebied van openbaar groen, boomverzorging, faunawerken en particulier groen. Goede personeelsscholing vormt steeds de basis, waarbij sociaal-maatschappelijk ondernemen voorop staat.

Duurzaamheid als speerpunt

Duurzaamheid is een van de grootste speerpunten binnen het bedrijf. En niet omdat de opdrachtgever dat wil; het familiebedrijf werkt van nature duurzaam. Bij elk project ligt de focus op groenafval-recycling en het tegengaan van energieverspilling. Daarnaast werkt het team met accugereedschap en een verduurzaamd wagenpark.

Het bedrijf blikt met een jubileumfilm en -magazine terug op een kwart eeuw groenvoorziening. Directeur/eigenaar Paul Kanters: „Ik doe dat soms te weinig, terugblikken. Een pas op de plaats om dat wel te doen is terecht, want we hebben met zijn allen veel waardevols tot stand gebracht.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster