Vorige

Kabinet zet streep door STAP-subsidie

Tekst
Beeld
Shutterstock

Het kabinet heeft besloten om het STAP-budget te beëindigen. Dit is onderdeel van de bezuinigingen uit de Voorjaarsnota. Het Rijk maakt hier vanaf 2024 geen middelen meer voor vrij.

De subsidieregeling Stimulering Arbeidsmarkt Positie (STAP) bestaat sinds maart 2002. Met deze subsidie van €1.000 per jaar voor arbeidsmarktgerichte scholing kunnen medewerkers en werkzoekenden zichzelf ontwikkelen, om zo hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

Ondanks de beëindiging van het STAP-budget, blijft de noodzaak voor een leven lang ontwikkelen bestaan. Zeker binnen de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Daarom bekijkt minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de komende periode op welke manier zij dit kan blijven stimuleren.

Aanvraag per 1 mei

Het aanvraagtijdvak vanaf maandag 1 mei gaat door zoals gepland. Voor dit tijdvak is €32 miljoen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich via het STAP-portaal van UWV aanmelden voor STAP-budget.

Update: Het beschikbare budget is inmiddels in zijn geheel aangevraagd. In dit aanvraagtijdvak kan dus geen subsidie meer worden aangevraagd. Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget. De volgende aanvraagperiodes zijn: 3 juli t/m 3 september, 4 september t/m 31 oktober en 1 november t/m 31 december.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster