Vorige

Kantinegesprek over tuin- en landschapsontwerp op 8 juni

Op woensdag 8 juni vindt er weer een Kantinegesprek plaats in Apeldoorn. Zes sprekers houden een voordracht over tuin- en landschapsontwerp, kunst, planten en materialen.

Maike van Stiphout is directeur van DS landschapsarchitecten. Hun werkveld varieert van grootschalige landschappen tot natuurinclusieve openbare ruimtes. Van Stiphout gaat dieper in op het project Spaarndammerhart, een appartementencomplex in Amsterdam, en de uitgangspunten die hierbij een rol hebben gespeeld.

Het Spaarndammerhart (Foto: DS landschapsarchitecten)

Peter Wouda, bouwmeester van de ecokathedraal in Heerenveen, spreekt over de Symbiotische Dubbelstad die ontwerper en kunstenaar Louis Le Roy voor ogen had.

Kunstenaar Marjolein Boterenbrood doet in haar werk intensief onderzoek naar specifieke plekken of gebieden. Cartografie biedt haar de mogelijkheid om verschillende lagen zichtbaar te maken.

Wies van Lieshout en Eva Aarts hebben Waterweg opgericht. Hun jonge bedrijf ontwikkelt innoverende waterpasserende tegels van baggerspecie. Zo gebruiken zij reststromen als grondstof.

Edwin Evertse van Burlight komt bij het Kantinegesprek vertellen over de toegevoegde waarde van licht in de tuin en hoe dit op een esthetisch verantwoorde manier kan worden toegepast.

Vooraf aanmelden verplicht

Het Kantinegesprek vindt plaats in het ACEC-gebouw in Apeldoorn. Vanaf 18.00 uur wordt er een maaltijd geserveerd voor € 17,50. De avond zelf start om 19.30 uur. De entree is gratis. Aanmelden voor de avond en voor de optionele maaltijd is verplicht en kan via kantinegesprek@ontwerpinstituut.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster