Vorige

Kennisdag over toekomstbestendige openbare ruimte

Beeld
Het Nieuwe Groen

Vijf expertbedrijven uit de groene sector organiseren dinsdag 27 juni in het Utrechtse Kamerik de kennisdag Het Nieuwe Groen. Het initiatief van Advanta Seeds, DCM, Jub Holland, Lageschaar Vaste Planten en Van den Berk Boomkwekerijen wil oplossingen aandragen voor het verduurzamen en toekomstbestendiger maken van het openbaar groen.

De groene ruimte evolueert in rap tempo. Invulling en beheer staan steeds meer in het teken van het creëren van oplossingen voor biodiversiteitsherstel en klimaatadaptatie. Maar hoe maken we de juiste keuzes als het gaat om het duurzaam en toekomstbestendig maken van ons openbaar groen? Op welke thema’s zetten we in en hoe houden we tegelijkertijd de kwaliteit van onze leefomgeving hoog en betaalbaar?

Inrichting groene ruimte

Vakspecialisten presenteren, met inbreng van gemeenten en wetenschappers, hun visie op de inrichting van de groene ruimte. Gemeente Alkmaar en Stadswerk072 delen het succes van hun groene ‘Pocket Parcs’ dat internationaal bekroond werd met de prestigieuze Green Cities Europe Award.

Beplantingsontwerper Sipke Terpstra behandelt de Floriade-inzending Wild at Heart, een combinatie van inheemse soorten en regulier sortiment, om jaarrond te kunnen genieten van sterke structuren en bloei. Bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University toont hoe de klimaatverandering in de afgelopen 30 jaar tot spectaculaire veranderingen heeft geleid in de natuur.

Vegetatiebeheer

Vanuit verschillende disciplines is er bovendien veel aandacht voor het creëren van de ideale bodemomstandigheden en het vegetatiebeheer van gras(kruiden), bollen, vaste planten en bomen.

De dag wordt geleid door Harm Edens, radio- en tv-presentator, en pleitbezorger voor een duurzamere wereld. Inschrijven kan op www.hetnieuwegroen.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster