Vorige

Keukenhof doet groenonderhoud gemeente Lisse

Tekst

Keukenhof gaat een deel van het groenonderhoud in Lisse voor haar rekening nemen. De gemeente en Keukenhof hebben hiervoor een overeenkomst gesloten.

Sinds 2019 onderhoudt Keukenhof al drie rotondes op de Westelijke randweg die langs het terrein van het bloemenpark loopt. Dit aantal wordt uitgebreid met twee rotondes elders in de gemeente.

Ook gaat Keukenhof het groenonderhoud verzorgen langs een aantal andere doorgaande wegen (Stationsweg, deel Van Lyndenweg en deel Loosterweg). Onder het onderhoud valt onder andere het maaien van bermen en oevers, het snoeien van hagen en het baggeren van sloten. Het bomenbeheer blijft de gemeente langs deze wegen zelf uitvoeren.

Een van de rotondes waarvoor Keukenhof het onderhoud verzorgt in Lisse. Daarnaast wordt ook het groenonderhoud langs een aantal wegen verzorgd. (Foto: Ed Olivier)

Convenant

De huidige samenwerking komt voort uit een convenant dat in 2020 werd getekend tussen Keukenhof en de gemeente Lisse. Binnen dit convenant is geregeld dat Keukenhof, in plaats van toeristenbelasting te betalen, een bijdrage wordt geleverd aan het openbaar groen in de gemeente.

Keukenhof heeft een team van vaste hoveniers die, naast werkzaamheden voor de bloemententoonstelling, ook onderhoud doen op het naastgelegen landgoed Keukenhof, en nu dus ook in een deel van de openbare ruimte van Lisse.

Lees ook dit artikel uit 2020 over de samenwerking tussen Lisse en Keukenhof (met inlog).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster