Vorige

Keukenhof is klaar voor de opening

Tekst
Beeld
Ralph Mens

In het park worden nog de laatste werkzaamheden verricht voordat Keukenhof donderdag officieel opengaat voor de 73e editie. Het lijkt ‘business as usual’, maar na twee jaar sluiting is het dat allerminst. Directeur Bart Siemerink: „Ik heb nog even gedacht: gaan we echt open dit jaar?”

Directeur Bart Siemerink staat in het Willem-Alexanderpaviljoen de pers te woord bij de aanvang van het nieuwe seizoen. „Ik heb nog even gedacht: gaan we echt open dit jaar?”

Maar niets staat deze keer een opening van het lentepark in de weg en ook het fraaie voorjaarsweer werkt natuurlijk mee. Alleen de oorlog in Oekraïne werpt een smet op de feestvreugde. Siemerink: „Het is een rare wereld. Eerst konden we twee jaar niet open vanwege een wereldwijde pandemie, en nu is er de situatie rond Rusland en Oekraïne, wat ook een impact heeft op de reisindustrie.”

Flower Classics is het thema van de Keukenhof dit jaar. Zo gaat het park de samenwerking aan met het Haagse Mauritshuis, hier gesymboliseerd door Jacoba van Beieren (beschermvrouw van Keukenhof) die samen met het Meisje met de Parel van Vermeer een schilderijlijst draagt.

Geen consessies

Toch rekent de Keukenhof-directeur op zo’n 750.000 tot 1 miljoen bezoekers. Deze zullen vooral uit de landen rond Nederland en uit eigen land komen. Bijna de helft dus van wat het vóór de pandemie was. Aan de inrichting van het park zelf zijn echter geen consessies gedaan. „We hebben veel nieuwe ontwerpen in het park, en meer bollen dan ooit aangeplant.”

Overal in het park wordt nog de laatste hand gelegd aan het spic en span maken van de bloemenperken.

Verder signaleert Siemerink grote belangstelling vanuit de sierteeltsector, niet alleen van bollenkwekers maar ook van planten- en boomkwekers. „Iedereen wil zich weer laten zien, nadat het twee jaar lang niet mogelijk was. Wat dat betreft blijft Keukenhof de mooiste etalage voor de sierteeltsector.”

Deze editie zijn ook veel bloemen en planten ingezonden door vasteplanten- en boomkwekers. „Iedereen wil zich weer laten zien.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster