Vorige

Kies de juiste boom met de Boomkiezer

Beeld
Shutterstock

Plan Boom, een project van de Natuur- en Milieufederaties om zoveel mogelijk bomen te planten, heeft de Boomkiezer.nl ontwikkeld. Met deze online keuzehulp is het mogelijk de juiste boom voor de juiste plaats te kiezen.

Op de Boomkiezer staan alleen inheemse bomen en struiken. Deze soorten vormen een belangrijk leefgebied voor veel soorten planten en dieren die in Nederland leven. Daarnaast is het ook een slimme keuze voor in de tuin, volgens Plan Boom, omdat deze soorten hier van nature goed gedijen en zijn aangepast aan de lokale omstandigheden en daardoor beter bestand tegen droge zomers of natte winters.

Wettelijke kaders

Met het project Plan Boom planten burgers 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en buitengebieden. Samen met partners bieden de Natuur en Milieufederaties hulp bij de zoektocht naar locaties, wettelijke kaders en praktische specificaties met betrekking tot inrichting, beheer, boomkeuze en de organisatie van de aanplant, en bij het bereiken en betrekken van inwoners. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door  de Nationale Postcode Loterij.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster