Vorige

Kleurkeur Blauw per 1 september van start

Beeld
Shutterstock

De Vlinderstichting en Groenkeur breiden per 1 september Kleurkeur uit met een richtlijn voor ecologisch beheer van watergangen. Voor de hele groenblauwe dooradering biedt Kleurkeur daarmee een nieuwe norm voor ecologisch beheer. 

Vanaf 1 september vallen er onder het add-on certificaat Kleurkeur twee zogeheten scopes of toepassingsgebieden: Groen en Blauw. Kleurkeur Groen richt zich op het ecologisch beheer van bermen, dijken en groenstroken; Kleurkeur Blauw richt zich op het ecologisch beheer van watergangen.

Synergie

Er is bij de ontwikkeling van Kleurkeur gezocht naar zoveel mogelijk synergie tussen de eisen voor Groen en Blauw. Bedrijven kunnen zich zowel voor Groen als voor Blauw afzonderlijk en in combinatie laten certificeren. 

Kleurkeur Blauw is ontwikkeld in samenwerking met enkele waterschappen, gemeenten, aannemers, Sportvisserij Nederland, Ravon en Floron.

Kennisdag

Op 14 september vindt een kennisdag plaats over Keurkleur Blauw. Anthonie Stip van De Vlinderstichting neemt deelnemers mee in de inhoud van Kleurkeur Blauw. De ‘Kennisdag ecologisch beheer van watergangen’ wordt gehouden bij wilde plantenkwekerij de Cruydthoeck in Nijeberkoop (Friesland).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster