Vorige

Koning opent zevende editie van de Floriade

Tekst
Beeld
Floriade Expo 2022

Volgende week woensdag is het zover. Dan opent koning Willem-Alexander de zevende Floriade die plaatsvindt in Almere. Tien jaar lang is hier naar toegewerkt, eerst op papier en daarna met de eerste boom, waarna nog vele bomen volgden. Vanaf donderdag 14 april kunnen ook publiek en vakgenoten bekijken wat er allemaal te zien is op de Floriade Expo 2022.

Met het thema Growing Green Cities richt de Floriade zich op het leefbaarder en duurzamer maken van steden. De Nederlandse tuinbouwsector presenteert, samen met vierhonderd (inter)nationale deelnemers, hiervoor haar innovatieve ideeën en oplossingen.

Arboretum

De basis van het Floriadepark is het Arboretum, een plantenbibliotheek naar ontwerp van landschapsarchitect Winy Maas, waar bezoekers letterlijk doorheen lopen. In de grote kas, The Green House zien bezoekers wat bloemen, planten, groenten en fruit betekenen voor consument en samenleving. In het paviljoen ‘The Voice of Urban Nature’ laten Amsterdam en Almere zien hoe zij samen met inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst.

De plattegrond van de Floriade Expo in Almere. Het Floriadeterrein is in vijf zones verdeeld: Urban District (rood), Hortus Avenue (blauw), Green Island (groen), Utopia Island (oranje), en Eco District (geel).

Biobased materialen

Het Dutch Innovation Experience, het Rijkspaviljoen, laat de toekomst van woningbouw zien met duurzaamheid en circulariteit als uitgangspunten. Het paviljoen is gerealiseerd met honderd biobased materialen. Verder zijn er siertuinen en landenpaviljoens uit Afrika en Amerika, Azië en Europa te zien. Bezoekers kunnen zich met een kabelbaan over het terrein verplaatsen.

Groene stadswijk

De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt eenmaal in de tien jaar in Nederland plaats en is geopend tot en met 9 oktober. De Almeerse editie wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR), de Rijksoverheid, de provincie Flevoland en de gemeente Almere. Na de sluiting van Floriade Expo 2022 wordt het terrein een groene autoluwe stadswijk.

Live-uitzending

Woensdag 13 april staat de programmering bij Omroep Flevoland de hele dag in het teken van de Floriade-opening. Vanaf 08.00 uur worden luisteraars regelmatig op de hoogte gehouden via Visual Radio en van 10.00 tot 14.00 uur is de live-uitzending vanaf het Floriade-park.

Het programma van de officiële opening start om 14.00 uur. De officiële openingshandeling door de koning en zijn bezoek aan het park zijn live te volgen. De Floriade-founders speechen en deelnemers uit het kunst- en cultuurprogramma verzorgen de culturele acts. Tussen 14.00 tot 16.30 uur is het hele programma live te volgen op Visual Radio, YouTube, Facebook, Instagram en via de website van Omroep Flevoland

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster