Vorige

Koninklijke VHG zoekt nieuw bestuurslid

Beeld
Ralph Mens

Koninklijke VHG start deze week met de werving en selectie van een nieuw bestuurslid voor de vereniging. Gezocht wordt naar een kandidaat die kennis en ervaring meebrengt vanuit ‘Gebouw Gebonden Groen’.

De ideale kandidaat is een teamspeler die verbindend binnen de vereniging beweegt en past binnen de dynamiek van het huidige bestuur. Hij of zij onderschrijft de Strategische Agenda 2023-2025 van VHG en is in staat om het totaalbeeld van de branche en VHG-belangen te overzien en vanuit dit oogpunt te handelen.

Strategische koers

Het bestuur van VHG bestuurt de vereniging op hoofdlijnen. Onder leiding van de voorzitter stelt het bestuur de strategische koers van de vereniging op, alsook het jaarplan en de begroting. Verder ziet het bestuur toe op een efficiënte uitvoering door het verenigingsbureau. Het bestuur stemt hiervoor de kaders af met de Ledenraad en legt ook verantwoording af over het gevoerde beleid. 

Om de diversiteit van de sector terug te laten komen in het bestuur nodigt VHG nadrukkelijk ook vrouwen uit om te reageren. Bekijk hier de uitgebreide profielschets.

Procedure

De benoeming wordt voorbereid door een kandidaatstellingscommissie, bestaande uit drie bestuursleden. Deze commissie wordt ondersteund door de directeur van het bureau. De commissie beoordeelt de kandidaten aan de hand van de in het profiel genoemde kwaliteiten.

Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Op basis daarvan brengt de commissie een advies uit aan het bestuur. Uiteindelijk benoemt de Ledenraad het nieuwe bestuurslid, op bindende voordracht van het bestuur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster