Vorige

Kwekerij AltaNova breidt uit

Tekst
Beeld
AltaNova

AltaNova breidt het bedrijf verder uit. Het bedrijf met locaties in Zevenhuizen, Moerkapelle, Luttelgeest en Portugal, heeft op laatstgenoemde locatie een tunnelkas geplaatst. Ook is er uitbreiding met een extra huurlocatie, in Bleiswijk.

Door uitbreiding met een extra huurlocatie in Bleiswijk en het plaatsen van een tunnelkas voor Mandevilla en Jasminum op haar Portugese kwekerij, kan AltaNova het seizoen van vaste tuinplanten vervroegen en verlengen. Het gunstige Portugese klimaat zorgt ervoor dat AltaNova in staat is om diverse tuinplanten een aantal weken eerder dan het Nederlandse seizoen bloeiend uit te leveren.

Om ook aan de vraag te voldoen om het uitleverseizoen juist te verlengen, is een huurlocatie in Bleiswijk in gebruik genomen. Op de nieuwe locatie zullen naast het huidige vaste planten assortiment, ook een aantal nieuwe producten geteeld worden waaronder Limonium ’Salt Lake’ en Alstroemeria.

Eigenaren van AltaNova Reinier (links) en Harm (rechts), met vader Koos, mede-oprichter van AltaNova.

Uitbreiding sortiment

Door het plaatsen van een tunnelkas in Portugal, zal er komend seizoen een flinke uitbreiding plaatsvinden in Mandevilla, zowel in aantallen als op het gebied van potmaten en vormen.

Voor de Portugese kwekerij is het niet de eerste uitbreiding. Hier werd in 2000 begonnen met het kweken van Jasminum en Genista op 4 ha. Inmiddels beslaat deze locatie al enkele jaren 16 ha. Met het areaal is door de jaren heen ook het sortiment uitgebreid, met onder meer Echinacea en Kniphofia.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster