Vorige

Landelijke dag Q-organismen in Lottum

Op 14 juni komen bestuurders van boomkwekerijgemeenten en vakorganisaties bij elkaar voor de landelijke dag Q-organismen. Dit jaar is boomteeltregio Horst aan de Maas gastgemeente voor de bijeenkomst.

Jaarlijks wordt er een bestuurdersdag voor Q-organismen georganiseerd. Doel is om bestuurders en handelspartijen bij te praten over het risico, de impact, de gevolgen en de te nemen stappen bij een uitbraak van een Q-organisme.

Dit jaar wordt de bijeenkomst georganiseerd door Boomteeltstudieclub Horst aan de Maas, Gemeente Horst aan de Maas, LTO Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen en Compas Agro. Lakei Boomkwekerijen in Lottum is gastheer van de bijeenkomst.

Tot de genodigden behoren burgemeesters en wethouders van de boomkwekerijgemeenten Alphen a/d Rijn (waartoe Boskoop behoort), Neder-Betuwe (Opheusden), Zundert, Oisterwijk (Haaren) en Horst a/d Maas (Lottum). Daarnaast zijn groenbeheerders, groenvoorzieners, retailers en cash & carry’s uitgenodigd.

Vorig jaar, op de bijeenkomst in Zundert, legde de NVWA uit dat het draaiboek na een Xylella-vondst of -uitbraak complex is. In 2022 werd in Opheusden een crisisaanpak bij een uitbraak geoefend.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster