Vorige

Leden koepelorganisatie ELCA brengen bezoek aan Nederland

Tekst
Beeld
Shutterstock

Vrijdag 13 en zaterdag 14 mei komen leden van ELCA naar Nederland. VHG is dit jaar gastheer van de excursie voor leden van de Europese koepelorganisatie.

Zo’n 70 vakgenoten uit de 24 landen die zijn aangesloten bij ELCA (European Landscape Contractors Association) brengen een bezoek aan ons land, om kennis en ervaring uit te wisselen en nieuwe ideeën en inspiratie op te doen.

Programma

Vrijdag 13 mei vindt een bezoek aan Den Haag plaats. Op het programma staat een bezoek aan de tuinen rond het Vredespaleis in Den Haag (zie foto). Daarnaast is er een presentatie over het Van Leeuwenhoekpark in Delft. Dit laatste project is nog volop in ontwikkeling. Marie-Laure Hoedemakers van Lodewijk Baljon landschapsarchitecten geeft een presentatie over het project. Ook staat een bezoek aan een privétuin, ontworpen en aangelegd door Weverling Groenproviders, op het programma.

Hovenier van de toekomst

Op zaterdag 14 mei vindt een bezoek aan Floriade Expo 2022 in Almere plaats. Het programma start met een presentatie door ir. Carmen Aalbers, zij is senior researcher van Wageningen University & Research. Zij zal de deelnemers meer vertellen over het onderzoeksproject dat VHG samen met dit instituut uitvoert naar de hovenier van de toekomst. Deelnemers bezoeken vervolgens de paviljoens en tuinen op de Floriade, waar diverse VHG-leden bij betrokken zijn.

Jubileumjaar

Tijdens het jubileumjaar van de VHG in 2020 kon het bezoek wegens de coronabeperkingen niet doorgaan. Dat de excursie van de Europese koepelorganisatie plaatsvindt in een Floriade-jaar, is nu een bijkomend voordeel.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster