Vorige

Leiden verlengt subsidie voor vergroenen daken

Beeld
Archief

De gemeente Leiden heeft onlangs besloten om ook in 2023 subsidie te verstrekken voor de aanleg van groene daken. Verder wordt het minimaal vereiste aantal vierkante meters verlaagd van 15 m2 naar 10 m2.

Afgelopen jaren is de subsidie zeer succesvol gebleken en zijn er in de Sleutelstad duizenden vierkante meters dak vergroend met mos, sedum, gras of kruiden. Groene daken dragen bij aan het opvangen van water, geven verkoeling bij hitte, hebben een isolerende werking en zijn goed voor de biodiversiteit.

Regeling aangepast

Voor dit jaar is er €75.000 beschikbaar. De gemeente past daarnaast de regeling rond het aanvragen van de subsidie vanaf januari aan. Zo wordt het minimale te vergroenen dakoppervlak 10 m2 in plaats van 15 m2.

Ook kunnen bewoners gezamenlijk een aanvraag indienen. Bovendien wordt het proces rond het aanvragen van de subsidie gemakkelijker en sneller voor de aanvrager, omdat er minder handelingen nodig zijn.

Door al deze aanpassingen kunnen nog meer Leidse inwoners aan de slag met het vergroenen van hun dak. Gebaseerd op het subsidiebedrag per m2 kan er in 2023 maximaal 6.250 m2 dak worden vergroend.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster