Vorige

Léon Faassen kandidaat-bestuurder BBB

Tekst
Beeld
Ron Barendse

Léon Faassen is gepresenteerd als kandidaat-gedeputeerde voor de BoerBurgerBeweging (BBB) in de provincie Limburg. Als de partij na de Provinciale Statenverkiezingen in het Limburgse provinciebestuur komt, dan wordt de voormalige boomkweker en LLTB-voorzitter door de partij voorgedragen als gedeputeerde.

Faassen trad eind vorig jaar terug als voorzitter van de LLTB, na de maximale zittingsduur van acht jaar te hebben vervuld. In die functie richtte hij zich meermaals tot de landelijke en provinciale politiek met kritiek op de stikstofplannen.

Vorig jaar zomer noemde Faassen deze plannen „niet haalbaar, en leidend tot een sociaaleconomische ramp”, toen hij als LLTB-voorzitter de Provinciale Staten van Limburg toesprak.

Doorrijden

Tegelijk met zijn aankondiging als mogelijk aanstaande BBB-politicus, verlaat Faassen de VVD. Voor kritiek op de stikstofplannen is volgens hem geen plek meer binnen de partij die al jaren de grootste van het land is. „De bus blijft maar doorrijden zonder dat iemand vraagt waar we eigenlijk zijn”, zo omschrijft Faassen de situatie binnen de VVD in De Limburger.

Bovendien ziet hij de Limburgse belangen te vaak ondersneeuwen in de landelijke politiek, en worden tegenstellingen onnodig vergroot door andere partijen. Faassen geeft aan daar met BBB verandering in te willen brengen: „Mijn enige motivatie is om het beter te doen.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster