Vorige

Léon Faassen neemt afscheid als LLTB-voorzitter

Tekst
Beeld
Ron Barendse

Léon Faassen heeft donderdag 17 november in congrescentrum Het Forum in Roermond, na de maximale termijn van acht jaar voorzitterschap van de LLTB, het stokje overgedragen aan zijn opvolger. Thijs Rompelberg, 34 jaar en melkveehouder in Eijsden, nam de voorzittershamer van Faassen in ontvangst.

Rompelberg en Faassen kennen elkaar al goed, aangezien de Zuid-Limburgse veehouder sinds 2015 lid is van het hoofdbestuur van LLTB en al jaren met Faassen samenwerkt voor de belangen van de Limburgse agrarische sector. Faassen benadrukte bij de overdracht van het voorzitterschap ervan overtuigd te zijn dat deze functie bij Rompelberg in goede handen is.

‘Teveel emotie’

Rompelberg verwacht als gevolg van zijn jarenlange lidmaatschap van het hoofdbestuur niet snel met enorme koerswijzigingen te komen. Wel geeft hij aan dat het hem soms zorgen baart hoeveel er tegelijk op agrarische ondernemers afkomt. „Wat ik heel belangrijk vind, is dat de discussie wordt gevoerd op basis van feiten”, aldus de nieuwe LLTB-voorzitter.

Dat lijkt erg op wat Faassen in april dit jaar al zei in gesprek met De Boomkwekerij over het beeld van middelengebruik en Europese duurzaamheidswetgeving. „Die discussies worden teveel op emotie gevoerd, en te weinig op grond van feiten.” Faassen vertelde toen vereerd te zijn door de overweging om hem een extra termijn als voorzitter aan te bieden. „Maar bestuurders moeten niet te lang blijven zitten. Ik doe het nog altijd met ziel en zaligheid, maar het is goed als een nieuw iemand het overneemt.”

Faassen onderscheiden

Bij zijn afscheid donderdag is Faassen tweemaal onderscheiden. Zo ontving hij het erevoorzitterschap van de LLTB, zodat hij voorgoed aan de vereniging verbonden blijft. Ook de provincie Limburg heeft de scheidend voorzitter onderscheiden. Gedeputeerde Lia Roefs benoemde Faassen tot Limburger van Verdienste. Dit is een exclusieve onderscheiding voor personen die zich verdienstelijk hebben ingezet voor Limburg op een specifiek maatschappelijk gebied.

„Ik ken Léon niet alleen als een verbinder, maar ook als iemand die zich met hart en ziel inzet voor de agrarische sector”, aldus Roefs. „Een sector waar veel op af komt, maar die mede dankzij Léon al lang bezig is met de transitie van de landbouw in Limburg. Ik ben er trots op dat we gezamenlijk aan de slag mochten zijn voor de toekomst van de agrarische sector.”

Lees het volledige interview met Faassen in het digitale magazine

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster