Vorige

Limburg biedt subsidie voor actieve bescherming dier- en plantsoorten

Tekst
Redactie Tuin en Landschap
Beeld
Shutterstock

Vanaf 13 september 2022 tot en met 31 december 2023 stelt provincie Limburg €910.000 subsidie beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld ter ondersteuning van extra maatregelen voor dier- en plantsoorten waarmee het niet goed gaat en bedreigd worden in het voortbestaan.

Het gaat om dier- en plantsoorten die genoemd zijn in de Natuurvisie Limburg 2016. Dit zijn ook wel de soorten van de nationale Rode Lijst en de Europese Habitat- en Vogelrichtlijnsoorten waarvoor geen gebieden zijn aangewezen en die binnen Nederland alleen of in belangrijke mate in Limburg voorkomen.

€160.000 voor de eikelmuis

In totaal heeft de provincie €910.000 beschikbaar. Hiervan is €160.000 specifiek voor de eikelmuis. Provincie Limburg gaat bij de maatregelen voor de actieve bescherming van bedreigde soorten uit van de leefgebieden benadering. Dit betekent dat niet één specifiek soort profiteert van de maatregelen, maar een groep soorten die in hetzelfde leefgebied voorkomen. De aanleg van een haag voor de eikelmuis kan tegelijkertijd dienstdoen als leefgebied voor de grauwe klauwier.

De subsidie is beschikbaar voor rechtspersonen en natuurlijke personen en wordt verleend voor activiteiten gericht op eenmalige fysieke maatregelen voor het uitbreiden of in standhouden van leefgebieden en populaties. Hierbij moeten de maatregelen aantoonbaar geschikt zijn voor het leefgebied. Verder is de subsidie er voor praktijkgericht onderzoek dat zich richt op het uitbreiden en/of in standhouden van de populatie en voor initiatieven die het draagvlak, het bewustzijn of kennis over soorten vergroten.

Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op de website van de provincie Limburg.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster