Vorige

Lindenbosch Tuinarchitectuur en Koninklijke Ginkel Groep Groenprofessionals van het Jaar

Beeld
Michiel Pothoff, Fred Roest

Lindenbosch Tuinarchitectuur en Koninklijke Ginkel Groep zijn uitgeroepen tot Groenprofessional van het Jaar. Eerstgenoemde in de categorie ’Tuin’ voor een ’Heerlijke gezinstuin’. Koninklijke Ginkel Groep kreeg de prijs in de Categorie ’Het levende gebouw binnen’ voor de reusachtige groene wand in het EMA in Rijswijk. De awards werden woensdag uitgereikt door minister Van der Wal op het uitgestelde 100-jarige jubileumfeest dat Koninklijke VHG vierde in het AFAS-theater in Leusden.

De jury was zeer enthousiast over de compacte gezinstuin die Lindenbosch Tuinarchitectuur realiseerde op een oppervlakte van 60 vierkante meter. „Deze goed doordachte en prima uitgevoerde inzending is een heerlijke gezinstuin voor alle leeftijden en zeer interessant als inspiratiebron voor het grote publiek.”

Lindenbosch tuinarchitectuur
De ‘optimistische compacte gezinstuin’ waarmee Lindenbosch Tuinarchitectuur won. Foto: Fred Roest

Ook prees de jury de inzet van de ondernemer Sjoerd van der Linden. „Deze ondernemer doet alles zelf: van het ontwerp tot en met de uitvoering en het onderhoud. Hij is goed in staat zijn klanten mee te nemen in het ontwikkelproces, waarbij hij de klantwensen optimaal vertaalt in mooie oplossingen.”

Lindenbosch tuinarchitectuur
Sjoerd van der Linden van Lindenbosch Tuinarchitectuur kreeg zijn prijs uitgereikt door minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal. Naast haar John Koomen (vice-voorzitter VHG) en Marc van Rosmalen (directeur VHG). Foto: Michiel Pothoff.

Van der Linden sprong direct het podium op toen bekend werd gemaakt dat hij gewonnen had. Hij ziet de prijs als een kroon op 10 jaar zelfstandig ondernemerschap. „Ik deed mee aan de competitie om te laten zien wat je in een tuin van gemiddelde afmetingen kunt realiseren, met oog voor de wensen van de gebruikers en met toepassing van duurzame groene oplossingen. Ik ben blij verrast dat ik daarmee in de prijzen ben gevallen.”

Andere genomineerde projecten in de categorie Tuin:
• Klassieke L-vormige tuin door GroenXpert
• Grenzeloze watertuin door De Groot Hoveniers
• Moderne landgoedtuin door Hoveniersbedrijf Harry Esselink BV
• Landelijke zwemvijvertuin door Koninklijke Ginkel Groep
• Eclectische prairietuin door Hoveniersbedrijf De Langstraat
• ‘Bomen zijn de baas’-villatuin door Fons Linders Tuinmeesters

Categorie Levende gebouw binnen

Groenprofessional van het jaar
Koninklijke Ginkel Groep, vertegenwoordigd door commercieel manager Bart Dijkman. Hij kreeg zijn prijs overhandigd door minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal. Verder van links naar rechts: presentator Humberto Tan, Marc van Rosmalen (directeur VHG) en John Koomen (vice-voorzitter VHG). Foto: Michiel Pothoff

De groenwand die Koninklijke Ginkel Groep realiseerde in het kantoor van het European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam is maar liefst 1280 m2 groot. De jury noemt het een prachtig voorbeeld van wat een vakkundige groenondernemer kan betekenen voor de zakelijke markt. Uit het rapport: ‘Zowel waar het gaat om de beleving, als vanwege de state-of-the-arttechniek die nodig is om deze complexe wand op te bouwen, te laten leven en te onderhouden is dit een uniek project.’

De gigantische landschappelijke groenwand van Koninklijke Ginkel Groep is alleen voor bezoekers van EMA te bezichtigen. De wand is 1280 m2 groot en de aanleg duurde drie maanden.

Bart Dijkman, commercieel manager bij de Koninklijke Ginkel Groep vindt het een hele mooie eer. „Dit waanzinnige project kwam tot stand dankzij de ruimte die mijn werkgever gaf, het vakmanschap van mijn collega’s en het vertrouwen van de opdrachtgever. Na de EILO-award die we hiervoor wonnen, geeft deze bekroning ons bedrijf nog meer naam als specialist in kennisintensieve projecten, ook in binnengroen.”

Andere genomineerde projecten in de categorie Het Levende Gebouw binnen (voorheen Interieurbeplanting):
• Essentieel kantoorgroen door Interieurbeplanting De Klerk B.V.
• ‘Voelbaar goed’ binnengroen door Zuidkoop b.v.
• ‘Flowerizing people’-belevingscentrum door Green Fortune en Donker Interieur

Uitgestelde prijsuitreiking

De deelnemers hebben flink geduld nodig gehad voor de uitslag. De competitie ging begin 2020 van start, maar de coronacrisis zorgde voor vertraging in het wedstrijdverloop. Eind 2020 waren de genomineerden bekend. Vervolgens was het wachten op een gelegenheid voor de prijsuitreiking.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster