Vorige

Lintje voor Helma van der Louw en Jos Willemsen

Tekst
Beeld
Walter Planije, Gemeente Zundert

Tijdens de traditionele lintjesregen hebben in ieder geval twee vakgenoten een lintje ontvangen. Helma van der Louw was jarenlang voorzitter van Studieclub regio Boskoop. Jos Willemsen kreeg zijn onderscheiding onder andere voor zijn inbreng namens de boomkwekerij in het bestuur van CLTV.

Helma van der Louw is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg haar onderscheiding uit handen van Burgemeester Liesbeth Spies van Gemeente Alphen aan den Rijn. Die roemde Van der Louw met name om haar inzet voor de promotie van de boomkwekerij in het algemeen. „Ik vind het echt een onwijze eer om deze onderscheiding te krijgen”, zegt Van der Louw. Of ze nu helemaal met pensioen kan? „Nou nee hoor, ik zit nog in de gemeenteraad en heb vanmiddag KVBC-vergadering”, zegt zij op vrijdag na Koningsdag.

Helma van der Louw ontvangt haar lintje uit handen van Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn. (foto: Walter Planije)

Helma van der Louw -Vergeer, Boskoop

2002 – 2019 voorzitter van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop, voorheen de Studieclub Regio Boskoop. Betrokkene organiseerde mede de tuinavonden voor boomkwekers in de zomer en in de winter het Kwekerscafé, evenals internationale beurzen en reizen. Zij droeg tevens zorg voor de pr en communicatie. Zij initieerde ook de inzending voor de Floriade.

2003 – 2007 secretaris van de Historische Vereniging Boskoop.

2003 – 2015 vrijwilliger bij de r.-k. parochie Heilige Joannes de Doper te Boskoop. Betrokkene fungeerde als lid van de financiële commissie en lid van een denktank 2003 – heden lid en voorzitter (een jaar) van de Rotaryclub Boskoop (35 leden). Betrokkene wierf fondsen voor goede doelen.

2007 – heden secretaris van en vrijwilliger bij de Stichting Inloophuis De Gele Linde te Boskoop. Betrokkene fungeert tevens als communicatiemedewerker en organiseert bijeenkomsten voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten.

2010 – 2021 initiator en organisator van de Open Kwekerijdag Greenport Boskoop (5000 bezoekers). Betrokkene organiseerde het jaarlijkse evenement voor kwekers, tuinliefhebbers en omwonenden.

2013 – 2020 vrijwilliger bij het evenement Plantarium en IPM Essen. Betrokkene promootte het Nederlandse boomkwekerijproduct 2014 – heden raadslid van de gemeente Alphen aan den Rijn.

2014 – heden lid van de ledenraad bij de Rabobank Hollandse IJssel. Betrokkene vertegenwoordigt met name de Boskoopse horticultuur en komt op voor de belangen van de boomkwekerijen.

2017 – heden voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (400 leden). Betrokkene zet in op de verbinding met diverse andere lokale tuinverenigingen en – organisaties en de participatie in de Tuinen van Boskoop.

Onderscheiding in Zundert

Jos Willemsen is eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Joyce Vermue met name voor zijn verdiensten binnen het kruisboogschieten en als vertegenwoordiger namens de boomkwekerij binnen het bestuur van CLTV. De boomkweker uit Zundert zegt: „Ik ben echt enorm verrast. Op dit moment (vrijdag na Koningsdag) wordt de loods omgebouwd tot bruin café en vanavond vieren we hier een feestje om de benoeming te vieren.”

Jos Willemsen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (foto: gemeente Zundert)

Jos Willemsen, Zundert

Willemsen werd op zijn 16e bestuurslid van Kruisboogvereniging Nooit Gedacht in Achtmaal. Hij trad op als wedstrijdleider en was verantwoordelijk voor het verenigingsmateriaal. Na een pauze van vijf jaar is hij sinds 2015 weer bestuurslid. Dit keer als voorzitter. Sinds 2005 is hij bestuurslid en vanaf 2010 voorzitter van de Kring Zundert. Dit is de overkoepelende organisatie van de negen kruisboogverenigingen van de gemeente Zundert. Als boomkweker vertegenwoordigde hij de boomkwekers in het bestuur van CLTV. Dit deed hij van 2008-2019. Daarnaast is hij raadslid voor de gemeente Zundert.

Burgemeester Joyce Vermue zocht de mensen die een lintje mochten ontvangen thuis op. (foto: gemeente Zundert)
Willemsen werd door de burgemeester bij hem aan de deur verrast. (foto: Gemeente Zundert)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster