Vorige

Lokale Boomfeestdag in Zundert gaat voor tweede editie

Beeld
Lokale Boomfeestdag

In 2022 was de gemeente Zundert het middelpunt van de Landelijke Boomfeestdag. Door enthousiaste reacties van betrokkenen besloten diverse regionale partijen vorig jaar tot een een lokale Boomfeestdag in gemeente Zundert. Op 20 maart vindt de tweede editie van deze lokale Boomfeestdag plaats.

Tijdens de viering zal onder andere de zaadgaard op Business Centre Treeport worden afgerond. Het eerste deel met 2.750 bomen en planten werd al op 16 maart 2022 door basisschoolkinderen aangeplant en groeit goed. Ook het tweede deel van de zaadgaard zal nu worden aangeplant. Deze is straks gevuld met 20 verschillende soorten bomen en planten, waarvan later zaden geoogst kunnen worden. Hierdoor wordt de continue productie van die bomen en planten bevorderd.

Op 20 maart staat ook een kinderprogramma centraal. Er zijn klassikale lessen over de boomteelt, een Boom van de Toekomst-wedstrijd en een plantmoment voor de naar verwachting 150 basisschoolleerlingen.

Organisatie

Initiatiefnemers en ondersteuners van de lokale Boomfeestdag zijn Stichting European Plant Support, Stichting GrootGroenPlus, Coöperatieve Vereniging Treeport, Treeport BCT Partners BV, Rabobank De Zuidelijke Baronie, gemeente Zundert en Stichting Nationale Boomfeestdag.

Band met Zundert

De landelijke Stichting Nationale Boomfeestdag is al jarenlang het goede doel van vakbeurs GrootGroenPlus. Van daaruit is volgens de organisatoren van de regionale Boomfeestdag een hechte band ontstaan met regio. De Nationale Boomfeestdag zorgt volgens de organisaties op een leuke educatieve manier voor extra aandacht voor de boomkwekerijsector en promoot deze sector onder kinderen en jongeren.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster