Vorige

LTO Cultuurgroep Bomen en Nationaal Platform Bomen bespreken samenwerking

Tekst
Beeld
De Boomkwekerij

LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen en het Nationaal Platform Bomen (NPB) hebben onlangs een kennismakingsgesprek met elkaar gehad. Het gesprek is volgens beide partijen in zeer goede harmonie verlopen.

Het Nationaal Platform Bomen is afgelopen maart opgericht door branchevereniging Koninklijk VHG en de Intergemeentelijke Studiegroep Bomen (ISB). Met het NPB wil men verschillende organisaties in de bomensector samenbrengen om met elkaar de aandacht te vestigen op het belang van bomen in stedelijke omgeving.

Raakvlakken

LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen was bij de oprichting nog niet benaderd voor het NPB, tot verbazing van voorzitter van de cultuurgroep Jan van Leeuwen. „Nadat wij dit kenbaar hadden gemaakt, heeft NPB contact met ons opgenomen, en is er een kennismaking gepland.”

Bij die kennismaking bleken de NPB en de cultuurgroep veel raakvlakken met elkaar te hebben, zegt Van Leeuwen. „We willen allebei een groenere leefomgeving realiseren. Het NPB vanuit hun visie, en de cultuurgroep en kwekers op hun manier. Wij kunnen als cultuurgroep onze kennis over bomen goed delen binnen NPB.”

Kennis in huis

Ook Djorn Noordman, vanuit ISB mede-initiatiefnemer voor het NPB, noemt het delen van kennis als toevoeging die de cultuurgroep kan leveren. „Vanuit gemeentes is er de vraag naar meer groen. De cultuurgroep heeft op dat vlak de kennis in huis op belangrijke vragen. Welke bomen hebben een groot bladerdek? Welke nemen de meeste CO2 op? En hoeveel bomen zijn er per soort beschikbaar?”

Na de zomervakantie zullen NPB en de cultuurgroep hun samenwerking verder bespreken en vormgeven. Van Leeuwen heeft er veel vertrouwen in dat hier verdere stappen worden gezet: „Als je mensen die met bomen werken met elkaar in contact brengt, komt dat eigenlijk altijd helemaal goed.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster