Vorige

LTO Cultuurgroep start met promotie haagplanten

Tekst
Beeld
Shutterstock

Onder de titel ’Haagplanten voor stad, dorp en landschap’ start een campagne ter promotie van haagplanten. Initiatiefnemer is LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen.

Onderdeel van de campagne is een digitale brochure over de toepasbaarheid van haagplantsoen. De toepasbaarheid is volgens de initiatiefnemers veelzijdiger dan misschien wel wordt gedacht: het sortiment planten dat geschikt is om hagen van te maken, biedt veel mogelijkheden.

Ecologie en luchtzuivering

De brochure gaat onder andere in op de luchtzuiverende werking van hagen langs straten en snelwegen en de ecologische waarde die hagen kunnen hebben. Het gebruik van inheemse hagen heeft daarbij de voorkeur en de brochure geeft hiervan een aantal voorbeelden.

Ook is er aandacht voor het vervangen van schoolhekken voor een natuurlijke afrastering in de vorm van heggen of hagen. Ter inspiratie is in de brochure ook een aantal soorten te zien die nog weinig worden toegepast als haag, maar hier volgens de samenstellers wel geschikt voor zijn.

GrootGroenPlus

LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen maakt kwekers er op attent dat vakbeurs GrootGroenPlus een goed moment is om de promotie onder aandacht van klanten te brengen en de brochure digitaal te delen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster