Vorige

LTO organiseert webinar over veenvervanging

Beeld
Shutterstock

LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen organiseert woensdagavond 7 december een webinar over potgrond, veenvermindering en veenalternatieven. Aanleiding is het convenant milieu-impact potgrond en substraten dat eind november werd getekend. Met experts vanuit verschillende invalshoeken wordt de impact voor de boomkwekerijsector besproken.

In het convenant zijn verregaande doelstellingen vastgelegd om de milieu-impact van potgrond te reduceren. Zo moet in 2025 35% van de potgrond uit hernieuwbare grondstoffen bestaan en 100% verantwoord gewonnen veen. In 2050 mogen er alleen nog grondstoffen die geen negatieve milieu-impact geven in de keten worden gebruikt en CO2-neutraal zijn.

Wat gaat dit allemaal betekenen voor kwekers? Hoe hard zijn de afspraken in het convenant? Wat gebeurt er beleidsmatig rond veen en alternatieven? Welke praktijkervaringen zijn er met veenvrij, welke onderzoeken lopen er? Al deze vragen en meer zullen in het webinar worden beantwoord door deze experts Han de Groot (directeur Vereniging Potgrond- en Substraatfabrikanten Nederland), Marco Zevenhoven (directeur RHP), Charl Goossens (laurierkweker die veenvrij kweekt), Chris Blok (Wageningen UR) en Arie Schipper (Delphy).

Het webinar begint woensdag 7 december om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Meld u aan via deze link.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster