Vorige

Tweede campagne ‘Maak grijs groener’ van start

Beeld
Shutterstock

Dit jaar wordt voor de tweede keer de publiekscampagne ‘Maak grijs groener’ gehouden. Met deze campagne wil Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel het begrip biodiversiteit onder de aandacht brengen.

Omdat het al langer niet goed gaat met de biodiversiteit lanceerde Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel in oktober 2020 de eerste nationale campagne. Via sociale media, advertenties, partners en supporters van het Deltaplan, werden mensen aangemoedigd om aan de slag te gaan met biodiversiteit.

Groen groeit!

De huidige campagne heeft als thema ‘Groen groeit!’ Volgens de voorzitter van Stichting Deltaplan, Louise Vet, gebeurt er steeds meer om de biodiversiteit te herstellen. „We zien dat er steeds meer aandacht komt voor het belang van biodiversiteit. Maar alleen als we het samen doen, kunnen we een verandering realiseren”, aldus Vet.

Verbinding

Met het nieuwe thema willen ze daarom zorgen voor verbinding. Deltaplan roept mensen op samen met buren, gemeente, bedrijven of scholen, nestkasten op te hangen, inheemse bloemen te zaaien of tuintegels te verwijderen, zodat de impact groter wordt.

Volgens Deltaplan is er wel regelmatig groen in de omgeving te vinden, maar is de afstand tussen deze plekken te groot. Om de biodiversiteit te herstellen is het nodig om deze stukken met elkaar te verbinden. Op deze manier wordt het leefgebied van dieren en planten vergroot.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster