Vorige

Marialinde Oisterwijk is Boom van het Jaar

Beeld
Shutterstock

De Marialinde in Oisterwijk is verkozen tot Boom van het Jaar. De linde, die naar schatting 650 jaar oud is, won met 7.076 stemmen. De winnaar van de Nederlandse verkiezing wordt automatisch de Nederlandse inzending voor de Europese verkiezing Tree of the Year die in februari 2024 wordt gehouden.

De Marialinde aan De Lind in Oisterwijk is verkozen tot Boom van het Jaar 2023.

De Marialinde is onlosmakelijk verweven met de historie van Oisterwijk. De boom aan De Lind achter het oude Raadhuis werd al vermeld in 1388, zo meldt organisator. Lindebomen werden in vroeger tijden in een stads- of dorpskern vaak gebruikt voor de rechtspraak. Daarnaast werden naast deze bijzondere boom altijd markten en dorpsfeesten gehouden. De Marialinde was aangemeld door Bezoek Oisterwijk die in de afgelopen weken samen met de gemeente veel aandacht voor de Marialinde wist te genereren.

Tweede plaats

In totaal werden bijna 15.630 stemmen uitgebracht. Op de tweede plaats, met 4.906 stemmen, eindigde de Rode Beuk van de Baroniestad in het Utrechtse IJsselstein. Als derde eindigde de immense vleugelnoot op het Talmaplein in Zaandam Zuid met 688 stemmen.

De Boom van het Jaar verkiezing van SBNL Natuurfonds is een andere verkiezing dan de Boom van het Jaarverkiezing van LTO Cultuurgroep laanbomen. Daarbij wordt een boomsoort verkozen tot boom van het jaar.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster