Vorige

Medewerkers ziek na maaien oever

Beeld
Shutterstock

Een medewerker van Waterschap De Dommel en een medewerker van een aannemersbedrijf zijn eerder dit jaar ziek geworden, nadat ze de oevers van een beek bij Cromvoirt hadden gemaaid. Dat meldt Omroep Brabant. De regionale omroep heeft een brief in handen van het waterschap waarin staat dat dit mogelijk komt door medicijnresten in het water.

De twee medewerkers waren begin dit jaar bezig met een maaiboot de oevers van de beek de Zandleij aan het maaien toen beiden ziek werden. Het waterschap heeft vervolgens onderzoek laten doen naar het water in de beek. Dit heeft echter geen concrete resultaten opgeleverd. Er wordt ook naar andere oorzaken gekeken zoals dieseldampen.

Contact met huisarts

Het water in de beek bestaat uit gezuiverd rioolwater. Op haar website schrijft Waterschap De Dommel dat wordt ontraden om met het water van de Zandleij in aanraking te komen. „Ontwikkel je toch klachten na contact met dit water, neem dan altijd contact op met je huisarts.”

Omroep Brabant schrijft dat medewerkers sinds het incident de oevers vanaf de kant maaien. Ook zitten medewerkers in speciale cabines om contact met het water te voorkomen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster