Vorige

‘Meepraten’ over inrichting Nederland

Beeld
René Faas

Via www.ruimteraadpleging.nl kan iedereen tot 1 januari advies geven over de inrichting van Nederland. Deze adviezen worden betrokken bij het opstellen van een nieuwe Nota Ruimte. Dit voorjaar gaan de resultaten naar de Tweede Kamer.

Nederland moet kiezen waar, hoe en waaraan het ruimte biedt, omdat niet overal ruimte voor is. In de raadpleging kunnen deelnemers beleidsopties en belangen tegen elkaar afwegen. Het gaat volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken bijvoorbeeld om gezondere natuur, klimaatverandering, bouw van nieuwe huizen, het opwekken van schone energie en duurzamere landbouw en economie.

Het eerste deel van de raadpleging draait om waarden en principes die mensen belangrijk vinden bij het verdelen van de ruimte. In het tweede deel kunnen deelnemers aangeven waar zij meer of juist minder ruimte aan willen besteden.

De nieuwe Nota Ruimte moet in de loop van 2024 verschijnen. Het kabinet wil met de Nota de regie op de ruimtelijke ordening terugpakken, om volgens het ministerie te zorgen voor een rechtvaardige verdeling van de schaarse ruimte in Nederland.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster