Vorige

Meer Bomen Nu voor derde keer van start

Tekst
Beeld
Shutterstock

De derde jaargang van het initiatief Meer Bomen Nu is woensdag van start gegaan. Minister Van der Wal van Natuur en Stikstof gaf het startschot voor het initiatief dat ernaar streeft om een miljoen bomen weg te geven om te verplanten.

Meer Bomen Nu is een initiatief van Urgenda, Caring Farmers en MEERGroen. Voor de bomen die worden weggegeven, was op de plaats waar zij aanvankelijk groeiden geen ruimte. In plaats van te kappen en te versnipperen, worden de bomen via het initatief weggegeven om ergens anders tot groei te komen en hun omgeving te vergroenen.

Zes provincies

Iedereen die mee wil doen met het verplanten, kan zich aanmelden via meerbomen.nu. In het derde jaar van deze actie doet een opvallend groot aantal bedrijven en overheden mee. Naast het ministerie van LNV gaat het om de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant.

Ook doen drie gemeentes aan de actie mee, net als organisaties als Staatsbosbeheer, IVN Nederland en Landschappen NL. Bedrijven die deelnemen aan Meer Bomen Nu zijn onder meer ASN Bank en Prorail.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster