Vorige

Miljoen euro voor vergroenen Brabantse schoolpleinen

Beeld
Shutterstock

Scholen in Noord-Brabant kunnen vanaf 1 mei een aanvraag doen via de regeling ‘Schoolplein van de Toekomst. Provincie Noord-Brabant, de Brabantse waterschappen en het Cultuurfonds investeren samen €1 miljoen, verspreid over vier jaar.

Via de regeling zijn de afgelopen zes jaar al 350 versteende schoolpleinen omgetoverd in avontuurlijke groene buitenruimtes. Dankzij de heropenstelling kunnen nog meer basisscholen, maar ook het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, hun buitenterrein vergroenen. 

Gezonder

„Samen werken aan groene schoolpleinen betekent direct een koelere, mooiere en gezondere speel-, leef- en leeromgeving waar iedereen blij van wordt. We hopen dat veel scholen met ons meedoen“, aldus Hagar Roijackers, gedeputeerde Natuur, Milieu en Brabants Programma Landelijk Gebied.

Aanvraag doen

Scholen met een goed plan voor aanleg, onderhoud en inpassing in de lessen, kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage van maximaal 70% van de kosten, met een maximum van €10.000 per project. De regeling loopt dit jaar van 1 mei tot en met 4 november 2024 of zoveel eerder als het subsidieplafond is bereikt. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van volledige subsidieaanvragen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster