Vorige

Mobiliteit als negende sector toegevoegd aan Vakbeurs Openbare Ruimte

Beeld
Tuin en Landschap

Vakbeurs Openbare Ruimte, hét evenement voor de inrichting en het beheer van openbare en semi-publieke ruimtes, kent dit jaar een extra sector. Mobiliteit is namelijk toegevoegd als negende sector. Komende editie stevent dan ook af op een nieuw record qua bedrijven dat zich presenteert.

De openbare ruimte is urgenter dan ooit. Duurzaamheid, biodiversiteit, natuurinclusiviteit, circulariteit, beweegvriendelijkheid, klimaatgrilligheid en gezondheid. Het zijn slechts enkele van de vele termen waarmee onze gedeelde leefomgeving bijna elke dag in het nieuws is.

Voor iedereen die beroepsmatig verbonden is met ontwerp, inrichting, onder­houd en/of beheer van de openbare ruimte is een bezoek aan Vakbeurs Openbare Ruimte daarom een must.

Deze editie kent, naast een groot aantal standhouders, ook weer een uitgebreid lezingenprogramma. Op de beursvloer vindt u vier zalen. Hal 2: NL Greenlabel Theater, Hal 3: Future Green City Ideeëntheater, Hal 4 (zalen 1 en 2). Op de eerste verdieping vindt u de Julianazalen, te bereiken via hal 2 (naast de beursentree).

NL Greenlabel Theater

Vast onderdeel van de beurs is het Kennisplein van NL Greenlabel waar diverse partners van deze organisatie staan. In het theater van NL Greenlabel vinden lezingen plaats over thema’s als natuur­inclusief bouwen, klimaatadaptatie, burgerparticipatie en groen en gezondheid.

Future Green City Ideeëntheater

Ook Future Green City door VHG en Stadswerk is al vele edities een vaste waarde op de beurs. Op beide beursdagen is er een uitgebreid lezingenprogramma over uiteenlopende thema’s, van onkruidbestrijding tot hittestress, en van invasieve exoten tot verticaal groen.

Lezingenzalen Hal 4

In Hal 4 vinden presentaties plaats rond het thema Mobiliteit. Was vorig jaar de Vakbeurs Mobiliteit nog een afzonderlijke beurs, deze editie is dit thema geheel geïntegreerd als een van de negen aandachtsgebieden, naast Spelen & Bewegen, Licht, Groen, Straatmeubilair, Bestrating, Landschapsarchitectuur & Ontwerp, Bouw & Infra en Advies & Beheer.

Julianazalen

Op de eerste verdieping vindt u de drie Julianazalen. Ook hier vindt een keur aan lezingen plaats. Hier vinden onder andere diverse presentaties plaats door boomspecialisten. Maar ook lezingen over beheer en over bestrating.

Het Plein

Ook al jaren een vast element is Het Plein. Dit is een initiatief van een tiental bedrijven die elk specialist zijn op hun eigen gebied, van aankleding en aanleg tot waterafvoer. Het Plein belooft dit jaar iets heel bijzonders te worden, waarbij circulariteit, waterbeheersing en andere belangrijke thema’s terugkomen.

Toegang

Registreren kan gratis via openbareruimte.nl. De beurs vindt plaats in Hallen 2, 3 en 4 van Jaarbeurs Utrecht aan het Jaarbeursplein. De beurs is 27 en 28 september geopend van 9.00 tot 16.00 uur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster