Vorige

Myplant & Garden terug op niveau van vóór corona

Tekst

In Milaan vond van 23 tot en met 25 februari vakbeurs Myplant & Garden plaats. Ruim 18.000 bezoekers kwamen op de beurs af en daarmee zit de beurs weer op het niveau van vóór corona. Schaarste in boomkwekerijproducten was een van de beursitems.

De Italiaanse beurs Myplant & Garden kende vanwege corona een moeizame aanloop, maar uiteindelijk wisten zowel standhouders als bezoekers de beurs goed te vinden. Veel boomkwekers zien Myplant & Garden niet als een geschikte beurs om hun producten te laten zien, vooral omdat het al wat later in het seizoen is en de verkoop van planten al vergevorderd is. De boomkwekers díe er staan, komen met name uit Italië zelf. Op de beurs nemen bloemisterijproducten dan ook een prominente plaats in.

Myplant&Garden in Milaan ging na twee jaar weer door. De beursorganisatie spreekt van een ’succesvolle comeback’. (Foto: Frank van Suchtelen)

Positieve marktsituatie

Een van de boomkwekers op de beurs is Vivai De Laurentiis. Verkoper Giampiero Di Sciullo noemt de beurs een succes en is sowieso positief over de marktsituatie in Italië. „De vraag is groot en we zijn bijna uitverkocht”, zegt hij. Corona heeft volgens hem een positieve invloed gehad op bestedingen in de tuin en daarvan profiteren Italiaanse boomkwekers.

Wat zegt Jeroen den Hengst van handelaar en standhouder Felix&Dijkhuis over de beurs? En welke sortiment wordt genoemd als het gaat over schaarste?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 5. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster