Vorige

Naktuinbouw houdt gratis lezingen op GrootGroenPlus

Beeld
Shutterstock

Tijdens GrootGroenPlus biedt Naktuinbouw in de persruimte op de beurs op vrijdag 6 oktober twee lezingen aan. Deelname is gratis en aanmelden hoeft niet.

Om 11.00 uur wordt een lezing gehouden over invasieve exoten, autochtoon materiaal en duurzame genetica. Naktuinbouw-directeur John van Ruiten praat bezoekers graag bij over belangrijke onderwerpen. “Er is veel aandacht voor nieuwe plantensoorten die ons land verrijken. Maar die gaan zich soms ook vermenigvuldigen. Dit worden dan ineens ‘invasieve exoten’ die beheerst moeten worden.”

Europese eisen

Van Ruiten: „Daarnaast is er in landschappelijke beplantingen veel aandacht voor Nederlands autochtoon materiaal. Maar is dat wel klimaatbestendig genoeg? En zijn er voor stedelijke beplantingen en particuliere tuinen in Europa andere keuzes te maken?” Verder worden nieuwe veredelingstechnieken en Europese duurzaamheidseisen besproken.

CSI

Om 14:00 uur is er een lezing genaamd ’CSI in de tuinbouw: een case toegelicht’. Variety Tracer-specialist Daniel Deinum neemt bezoekers mee in een waargebeurde case. Hierin twijfelde een inkoper van een gemeente of de aangekochte iepen wel op eigen wortels stonden. Een uitdagende kwestie waarin onafhankelijk advies uitkomst bood.

Eigen stand

Naast de lezingen is Naktuinbouw op GrootGroenPlus aanwezig met een eigen stand B022. Hier worden onderwerpen behandeld als de laatste landeneisen, goede bedrijfshygiëne en ziekte- en plaagbestrijding.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster