Vorige

Nationaal Platform Bomen verwelkomt drie nieuwe partners

Beeld
VHG

Tijdens de partnerbijeenkomst van Nationaal Platform Bomen (NPB), op woensdag 8 mei in Rotterdam, zijn drie organisaties verwelkomd als partner. Jan Willem de Groot, lid van het kernteam NPB, verwelkomde Van Hall Larenstein locatie Velp, de Nederlandse Dendrologische Vereniging en de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen.

Nationaal Platform Bomen, op 18 maart 2023 geïnitieerd door VHG en de Intergemeentelijke Studiegroep Bomen (ISB), streeft een intensieve samenwerking tussen diverse spelers in de bomensector na. Met de toetreding van de nieuwe partners komt er meer kennisuitwisseling tot stand en levert het platform een bijdrage aan grote vraagstukken als klimaatadaptie en woningbouwopgave.

Trompenburg Arboretum en Tuinen

De partnerbijeenkomst vond plaats bij Trompenburg Arboretum en Tuinen in Rotterdam. Op deze locatie van circa 8 ha staat een sortiment bomen dat bewezen klimaatbestendig is voor de toekomst. Een rondleiding door dit park gaf de aanwezigen hiervan een goede indruk. Aansluitend volgde een werksessie hoe het platform een nog sterker partnerteam met slagkracht kan worden. De resultaten worden verder uitgewerkt. De partnerbijeenkomst werd met een informele maaltijd afgesloten. 

Op de foto v.l.n.r.: Djorn Noordman (lid Kernteam Nationaal Platform Bomen), Jaap Smit (lid Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen), Jos Koppen (voorzitter Nederlandse Dendrologische Vereniging), John Raggers, (locatiedirecteur Van Hall Larenstein-Velp) en Jan Willem de Groot (lid Kernteam Nationaal Platform Bomen).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster