Vorige

Nationale Boomfeestdag verplaatst naar november

Tekst

De Nationale Boomfeestdag die gehouden zou worden op 16 maart, is met acht maanden uitgesteld naar 16 november. Het landelijke programma van deze editie vindt plaats in Zundert. De stichting Nationale Boomfeestdag, gemeente Zundert en BCT Partners BV hebben met het oog op de coronamaatregelen tot dit uitstel besloten.

De moeite met coronamaatregelen zit voor de organisatie in twee punten. Ten eerste is de verplichte anderhalve meter afstand lastig om te bewaren gedurende de dag. Daarnaast zouden er niet alleen rond het BCT bomen worden geplant, maar stond er ook een programma met presentaties in het BCT gepland. Dat is met de maximale aantal personen dat samen binnen mag zijn helaas niet mogelijk.

De vorige editie van de Nationale Boomfeestdag, in Alphen aan den Rijn, zou in maart 2020 worden gehouden. Vanwege corona vond de dag pas in november 2021 plaats. Foto: Sam Koster

Eigen datum

Ondanks het uitstel naar 16 november, wil de organisatie de oorspronkelijk aangewezen datum van 16 maart niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het staat scholen, gemeentes en organisaties vrij om hun boomfeestdag op de site van de stichting aan te melden voor 16 maart, en deze te houden binnen de dan geldende coronamaatregelen. De dag rond het BCT vindt echter pas in november plaats, als aftrap van Boomfeestseizoen 2022-2023.

In De Boomkwekerij 24-2020 stond een verslag van de Boomfeestdag in Alphen aan den Rijn. Vanwege corona was dit de eerste editie in krap drie jaar. Lees dit verslag terug in ons digitale magazine op digitaal.deboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster