Vorige

Nationale feestdag van Italië op Floriade

Beeld
Floriade Expo

Op vrijdag 8 juli vond de Nationale dag van Italië plaats op de Floriade Expo. De dag stond volledig in het teken van Italië en bloemen. Met deze feestdag wordt de vriendschap tussen Italië en Nederland gevierd en worden hun de economische en culturele banden gehuldigd. 

De Ambassadeur van Italië in Nederland, Giorgio Novello en de Directeur-Generaal van het Italiaans Agentschap voor buitenlandse handel, Roberto Luongo, kwamen op de Floriade bijeen met andere vertegenwoordigers van de Italiaanse regering en met leden van de Italiaanse gemeenschap in Nederland. Tot 16.30 uur was er een cultureel programma met verschillende activiteiten.

Traditie en innovatie

Ambassadeur Novello: „Het kenmerk van ons land is ons vermogen om traditie en innovatie te combineren. Wij doen dit ook in de tuinbouwsector, waarin schoonheid, onderzoek, milieubescherming, werkgelegenheid en internationale handel samengaan. Ik hoop dat onze deelname aan de Floriade een verdere stap zal zijn op weg naar de toewijzing van Expo 2030 aan Rome.”

Italië neemt deel aan de Floriade met een stadstuin waarbij ze willen aantonen hoe geschiedenis en traditie belangrijk zijn voor toekomstige generaties.

Italië neemt deel aan de Expo Floriade 2022 met een stadstuin die laat zien hoe geschiedenis en traditie de wortels vormen voor toekomstige generaties. Het Italiaanse paviljoen met de naam ‘Future Roots’ beslaat 1.000 m2 en presenteert de teelttradities van het zogenaamde Belpaese met een moderne visie, waarin architectuur en landschap worden geïntegreerd om de steden van de toekomst te verbeteren, zowel uit esthetisch als functioneel oogpunt.

Cultureel erfgoed

Algemeen Directeur Roberto Luongo:  „In het Italiaanse paviljoen op de Floriade presenteren we de Italiaanse antwoorden op uitdagingen die de komende generaties zullen aangaan. Italië hecht groot belang aan gebiedsbeheer en zorg voor cultureel erfgoed. De geweldige kennis die we door de eeuwen heen hebben ontwikkeld komt samen met de modernste technologieën en vooruitstrevende oplossingen in de biologische landbouw, in de voedselveiligheid, in de bosbouw en in de groene en hernieuwbare energie.”

In het Floriade Magazine van Hortipoint is ook aandacht voor de inzending van Italië. Het magazine is voor iedereen gratis te lezen via de website van Hortipoint, uitgever van onder andere Tuin en Landschap.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster